aslıcarkogluAslı  Çarkoğlu  2013 yılından beri Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümünde doçent doktor olarak görev yapmaktadır. Kendisi Psikoloji alanında lisans derecesini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden almıştır. Bunu takiben, ABD Purdue Üniversitesi İnsan Gelişimi ve Aile Çalışmaları Bölümünde Aile Çalışmaları alanında yüksek lisans(1998) ve doktora (2003) derecelerini tamamlamıştır. Kendisi yakın ilişki dinamikleri, aile sistemleri, insan gelişimi ve sağlık psikolojisi dersleri vermektedir. Dr Çarkoğlu sağlık çerçevesinde değişen ilişki dinamikleri, toplumsal cinsiyet ve yakın ilişiki dinamiklerinin iyi oluş üzerindeki etkileri ve tütün kontrol alanlarında araştırmalarını sürdürmektedir.  

 

 

Defne Karaosmanoğlu lisans derecesini ODTÜ Sosyoloji’den, yüksek lisans derecesini İletişim ve Kültürel Çalışmalar alanında Georgetown Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise İletişim Çalışmaları alanında McGill Üniversitesi’nden aldı. İletişim Fakültesi’nde yemek ve siyaset, ulus markalaşması, kamu diplomasisi ve medya analizi üzerine dersler vermektedir. Araştırma alanları, kültürel çalışmalar, yemek çalışmaları, toplumsal cinsiyet ve teknoloji, söylem ve gündelik hayat çalışmalarıdır. 2017 yılında Yemekle Devriâlem: Küreselleşme, Kimlik, Teknoloji kitabı Kitap Yayınevi tarafından basılmıştır. International Journal of Cultural Studies, Food, Culture and Society, Space and Culture, Journal of Intercultural Studies, International Journal of Communication ve International Journal of Cultural Policy gibi akademik dergilerde yayınları bulunmaktadır.

 

 

ebrubigetguvenDr. Öğr. Üyesi Ebru Bilget Güven Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde öğretim üyesidir. Araştırma odakları kanser biyolojisi, anti-kanser etkili küçük moleküllerin analizi ve hücre ölüm mekanizmalarıdır. Boğaziçi Üniversitesi, Kimya bölümünde lisans, Çukurova Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Biyokimya bölümünde yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Sonrasında, Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmasötik Kimya bölümünde çeşitli pürin türevlerinin sentezi konusunda doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. “Potansiyel Protein Kinaz İnhibitörlerinin Karaciğer Kanserine Karşı İlaç Adayı Olarak Tanımlanması” konulu doktora tezi çalışmaları sırasında J Med Chem’de 2012 yılında yayınladığı “Synthesis of Novel 6-(4-Substituted piperazine-1-yl)-9-(β-D- ribofuranosyl) purine Derivatives, Which Lead to Senescence-Induced Cell Death in Liver Cancer Cells” başlıklı makale ile Sanovel ilaç firmasının, ilaç araştırma ödüllerinde birincilik almıştır. Dr. Bilget Güven, kariyerini kanser hücrelerinde gözlenen sinyal yolaklarında farklılaşma ve bu farklılaşmanın ilaç tasarımında avantaj olarak kullanılması yönünde geliştirmektedir.

 

 

ireminceogluDoç Dr. İrem İnceoğlu Lisans derecesini ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde, Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalında tamamladıktan sonra 2001-2003 yıllarında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Kadının Kalkınmaya Katılımını Güçlendirme Ulusal Programı Projesi’nde çalışmıştır. İletişim teknolojileri ve aktivizm alanında tamamladığı tez çalışması ile University of Surrey, Medya ve Kültürel Çalışmalar programından Doktora derecesini almıştır. 2007-2012 yıllarında Londra’da Middlesex University’de öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 2012 yılından beri Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi kadrosunda çalışmalarına devam etmektedir. Toplumsal cinsiyet, kültür ve siyaset, siyasal iletişim alanlarında dersler vermektedir. Temmuz 2022 itibariyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Bölüm Başkanı ve Şubat 2024 itibariyle de Kadın Çalışmaları Doktora programı koordinatörüdür. Araştırma alanları arasında feminizm(ler), toplumsal hareketler ve sivil toplum, iletişim ve kültür, dijital kültür ve gençlik yer almaktadır. 2018 yılında yürütülen “TÜSİAD Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması”nın ve 2021 sonunda tamamlanan ve “Türkiye’de Gençlerin Yeni Medya ve Kültürel Deneyim Pratiklerinin İncelenmesi” TÜBİTAK 1001 projesinin yürütücülüğünü üstlenmiştir. 2023 yılı sonunda tamamlanan “Türkiyeli Gençlerin Konum Tabanlı Mobil Uygulamalar Aracılığı ile Partner Seçme Pratiklerinin İncelenmesi” TÜBİTAK 3501 projesinde ve “Tv Dizileri-Karşılaştırmalı Perspektif-Jeopolitikadan Jeokritiğe: Sırbistan ve Türkiye” TÜBİTAK 2559 projesinde araştırmacı olarak ve “Türkiye Ekranlarında ve Kamera Arkasında Kadın: Temsilin ve İş Gücünün Güncel (2017-2021) Görüntüsü” TÜBİTAK 3501 projesinde danışman olarak proje ekibinde yer almıştır. 2024 yılında da yürütücülüğünü üstlendiği “Türkiye'de Dijital Platform Yapımlarının İzleyicisi Kimdir, Ne Izler, Nasıl Izler?” başlıklı projesi TÜBİTAK 3005 desteği almıştır.

https://www.researchgate.net/profile/Irem-Inceoglu

 

 

Olgun Akbulut, İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku alanında öğretim üyesidir. Araştırma alanları insan hakları, azınlık hakları ve karşılaştırmalı anayasa hukuku konularını ele almaktadır. Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktora sonrası misafir araştırmacı ve Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsani Hukuk Enstitüsü'nde (Lund/İsveç) doktora araştırmacısı olarak görev yaptı. Dr. Akbulut’un çalışmaları, insan hakları ve anayasa hukuku alanında hem Türkiye'de hem de yurtdışında çeşitli akademik dergilerde yayınlamıştır. Çok sayıdaki bilimsel makalesine ek olarak şu dört kitabın yazarıdır: “Barış İçinde Birlikte Yaşamanın Hukuk Zemini” (Oniki Levha 2008), “Anayasal Dinsel Çoğulculuk” (Oniki Levha 2016), “Minority Self-Government in Europe and the Middle East: From Theory to Practice” (Brill 2019), “Azınlık Haklarının Tarihsel Gelişimi” (Oniki Levha 2021).

 

 

  Özlem Hemiş, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim üyesi ve Film ve Drama Yüksek Lisans Programı koordinatörüdür. İstanbul Üniversitesi'nde Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji eğitimi aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Sahne Sanatları alanında yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. Doktora tezi Gözün Menzili: İslami Coğrafyada Bakışın Serüveni adıyla 2020 yılında yayımlandı. 20: 1989'dan Bugüne İstanbul Tiyatro Festivali'ni Leman Yılmaz ile birlikte yazdı; çeşitli dergi ve kitaplara makaleleriyle katkıda bulundu. Yakın zamanda Zeynep Günsür Yüceil ile yazdıkları “Memory Transgressed by Female Bodies: Civil Historiography Contrasted with Official Historiography”, Dance Chronicle’da yayınlandı. İsveç Enstitüsü tarafından finanse edilen "Türkiye'de Sanatsal Özgürlük; Sanatta Çocuk ve Genç Bakış Açısı" projesinde araştırmacı, “Karnaval ile Tören Arasında Bir Toplumsal Uzlaşı: Muğla İli Milas İlçesi Pınarcık Köyü’nün Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarındaki Geleneksel Köy Seyirlik Oyunlarına Özgü Örüntülerin Yerel, Güncel ve Çağdaş İşlevleri” başlıklı TUBITAK 1001 projesinde yürütücüdür. Hali hazırda “Dikkat Kırılır: Türkiye Tiyatrosundan Kaygılı Erkek Portreleri” başlıklı bir proje üzerine çalışmaktadır. Hemiş, bağımsız dramaturg olarak sahne sanatları alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

 Zeynep Kutluata, Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden ve Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü’nden iki yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Doktora derecesini Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü’nden aldı. Osmanlı, Ortadoğu ve Türkiye bağlamında toplumsal cinsiyet tarihi ve kadın hareketleri tarihi konularında dersler vermektedir. Araştırma alanları toplumsal cinsiyet tarihi, feminizmler tarihi, cinsiyetlendirilmiş vatandaşlık pratikleri, militarizm ve hukuk tarihidir. Halihazırda ‘Osmanlı Modernleşmesinde Dul Kadınlar ve Dulluk Kavramı’ başlıklı bir TÜBİTAK (3501) ARDEB projesi yürütmektedir.