Defne Karaosmanoğlu lisans derecesini ODTÜ Sosyoloji’den, yüksek lisans derecesini İletişim ve Kültürel Çalışmalar alanında Georgetown Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise İletişim Çalışmaları alanında McGill Üniversitesi’nden aldı. İletişim Fakültesi’nde yemek ve siyaset, ulus markalaşması, kamu diplomasisi ve medya analizi üzerine dersler vermektedir. Araştırma alanları, kültürel çalışmalar, yemek çalışmaları, toplumsal cinsiyet ve teknoloji, söylem ve gündelik hayat çalışmalarıdır. 2017 yılında Yemekle Devriâlem: Küreselleşme, Kimlik, Teknoloji kitabı Kitap Yayınevi tarafından basılmıştır. International Journal of Cultural Studies, Food, Culture and Society, Space and Culture, Journal of Intercultural Studies, International Journal of Communication ve International Journal of Cultural Policy gibi akademik dergilerde yayınları bulunmaktadır.

 

 

 

Olgun Akbulut, İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku alanında öğretim üyesidir. Araştırma alanları insan hakları, azınlık hakları ve karşılaştırmalı anayasa hukuku konularını ele almaktadır. Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktora sonrası misafir araştırmacı ve Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsani Hukuk Enstitüsü'nde (Lund/İsveç) doktora araştırmacısı olarak görev yaptı. Dr. Akbulut’un çalışmaları, insan hakları ve anayasa hukuku alanında hem Türkiye'de hem de yurtdışında çeşitli akademik dergilerde yayınlamıştır. Çok sayıdaki bilimsel makalesine ek olarak şu dört kitabın yazarıdır: “Barış İçinde Birlikte Yaşamanın Hukuk Zemini” (Oniki Levha 2008), “Anayasal Dinsel Çoğulculuk” (Oniki Levha 2016), “Minority Self-Government in Europe and the Middle East: From Theory to Practice” (Brill 2019), “Azınlık Haklarının Tarihsel Gelişimi” (Oniki Levha 2021).

 

  Özlem Hemiş, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim üyesi ve Film ve Drama Yüksek Lisans Programı koordinatörüdür. İstanbul Üniversitesi'nde Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji eğitimi aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Sahne Sanatları alanında yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. Doktora tezi Gözün Menzili: İslami Coğrafyada Bakışın Serüveni adıyla 2020 yılında yayımlandı. 20: 1989'dan Bugüne İstanbul Tiyatro Festivali'ni Leman Yılmaz ile birlikte yazdı; çeşitli dergi ve kitaplara makaleleriyle katkıda bulundu. Yakın zamanda Zeynep Günsür Yüceil ile yazdıkları “Memory Transgressed by Female Bodies: Civil Historiography Contrasted with Official Historiography”, Dance Chronicle’da yayınlandı. İsveç Enstitüsü tarafından finanse edilen "Türkiye'de Sanatsal Özgürlük; Sanatta Çocuk ve Genç Bakış Açısı" projesinde araştırmacı, “Karnaval ile Tören Arasında Bir Toplumsal Uzlaşı: Muğla İli Milas İlçesi Pınarcık Köyü’nün Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarındaki Geleneksel Köy Seyirlik Oyunlarına Özgü Örüntülerin Yerel, Güncel ve Çağdaş İşlevleri” başlıklı TUBITAK 1001 projesinde yürütücüdür. Hali hazırda “Dikkat Kırılır: Türkiye Tiyatrosundan Kaygılı Erkek Portreleri” başlıklı bir proje üzerine çalışmaktadır. Hemiş, bağımsız dramaturg olarak sahne sanatları alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.

Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden ve Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü’nden iki yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Doktora derecesini Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü’nden aldı. Osmanlı, Ortadoğu ve Türkiye bağlamında toplumsal cinsiyet tarihi ve kadın hareketleri tarihi konularında dersler vermektedir. Araştırma alanları toplumsal cinsiyet tarihi, feminizmler tarihi, cinsiyetlendirilmiş vatandaşlık pratikleri, militarizm ve hukuk tarihidir. Halihazırda ‘Osmanlı Modernleşmesinde Dul Kadınlar ve Dulluk Kavramı’ başlıklı bir TÜBİTAK (3501) ARDEB projesi yürütmektedir.